De Mos: 'Voor mij de beste speler van het WK, kan de Gouden Bal winnen'

De Mos: 'Voor mij de beste speler van het WK, kan de Gouden Bal winnen'

12-07-2018 17:36
44

Aad de Mos hoopt dat Kroatië wereldkampioen wordt, maar zet zijn geld op Frankrijk. Dat voorspelt de analist en oud-trainer in gesprek met ELF Voetbal.

De Mos kijkt uit naar de finale in Moskou. "Ik heb Kroatië voor het WK als grote outsider voor de wereldtitel genoemd, maar ik ben bang dat Frankrijk er toch met met de cup vandoor gaat", blikt hij vooruit op zondag. Het Franse spel kan hem niet bekoren. "Ze spelen op z'n Deschamps: behoudend, berekend computervoetbal. Dan spreekt het spel van de Kroaten mij meer aan. Daar zit meer passie en beleving in."

Het wordt een veldslag in de WK-finale, verwacht De Mos. "Ik hoop dat de Kroaten weer met het geweer op de rug spelen. Je ziet aan die gasten dat ze vreselijk honger hebben. Jongens als Modric, Rakitic, Perisic en Mandzukic hebben persoonlijkheid." Zijn favoriet? "Voor mij is Luka Modric nu al de beste speler van het WK. Hij stond altijd op als het nodig is en toont zich nog meer een leider dan bij Real Madrid. Hij kan dit jaar de Gouden Bal winnen."