Droom in duigen voor Kuipers: geen WK-finale voor Nederlandse arbiter

Droom in duigen voor Kuipers: geen WK-finale voor Nederlandse arbiter

12-07-2018 19:38
73

De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers zal de finale van het WK niet fluiten. De FIFA heeft bekendgemaakt dat de Argentijn Nestor Pitana de eindstrijd in Moskou zal leiden.

Pitana zal tijdens de eindstrijd worden begeleid door zijn landgenoten Hernan Maidana en Juan Belatti, die als assistent in actie zullen komen. Björn Kuipers is de vierde official. Ook Erwin Zeinstra komt in Moskou in actie: hij is eerste reserve. Dat betekent dat voor Sander van Roekel geen plaats is. Danny Makkelie heeft als videoscheids ook nog kans op een rol in de finale.

Hoewel de grote droom van Kuipers in duigen is gevallen, is het wel een uniek moment. Het is namelijk voor het eerst dat een Nederlander wordt aangewezen voor een WK-finale. Kuipers fungeerde tijdens de halve finale tussen Kroatië en Engeland ook al als vierde official.

Eerder in het toernooi kreeg 'team Kuipers' vier wedstrijden toegewezen. In de groepsfase leidde Kuipers Egypte-Uruguay en Brazilië-Costa Rica. In de achtste finale floot hij Spanje - Rusland. De kwartfinale tussen Zweden en Engeland was de laatste wedstrijd waarin Kuipers de directe leiding had.