'James wil profiteren van Zidane-exit: Real Madrid moet om de tafel met Bayern'

'James wil profiteren van Zidane-exit: Real Madrid moet om de tafel met Bayern'

12-07-2018 22:59
10

James Rodriguez wil terugkeren bij Real Madrid, meldt de Colombiaanse tak van Marca donderdag. De Colombiaanse linkspoot werd gedurende het afgelopen seizoen verhuurd aan Bayern München en speelt in principe ook volgend seizoen op huurbasis voor Der Rekordmeister.

De WK-topscorer van 2014 vertrok een jaar geleden uit de Spaanse hoofdstad omdat trainer Zinedine Zidane het niet in de spelmaker zag zitten. De Fransman is inmiddels echter vervangen door Julen Lopetegui, die naar verluidt wél graag een beroep wil doen op Rodriguez. Ook Real Madrid-voorzitter Florentino Perez staat volgens Marca welwillend tegenover een terugkeer van de Colombiaan.

De regerend Champions League-winnaar is echter afhankelijk van wat Bayern wil, aangezien De Koninklijke geen optie in de huurovereenkomst heeft opgenomen waarmee het Rodriguez tussentijds terug kan halen. Wanneer Real Madrid dit seizoen al een beroep wil doen op de linkspoot, lijkt het met Bayern om de tafel te moeten zitten om een regeling te treffen. De Duitse landskampioen lijkt Rodriguez echter graag te willen behouden. In april doken er al berichten in Duitsland op waarin gemeld werd dat Bayern de optie tot koop in het huurcontract wil lichten.