Van Persie spreekt woorden van De Jong tegen: 'Keuze is uiteindelijk aan mij'

Van Persie spreekt woorden van De Jong tegen: 'Keuze is uiteindelijk aan mij'

12-07-2018 23:54
19

Robin van Persie weet nog niet of hij na het beëindigen van zijn spelerscarrière in de voetballerij actief wil blijven. De Oranje-topscorer aller tijden zou, zodra hij gestopt is, direct aan de slag kunnen als jeugdtrainer bij Feyenoord, maar houdt alle opties open.

Feyenoord-directeur Jan de Jong liet in januari weten dat Van Persie zich na zijn actieve loopbaan zou bezighouden met de jeugdopleiding in Rotterdam-Zuid. Dit zou zelfs al in het contract van de 34-jarige routinier staan. Van Persie zelf laat echter weten dat dit geen uitgemaakte zaak is. "Die optie is er en ik vind het ook heel fijn dat die optie er is. Ik krijg ook alle medewerking van de KNVB, als ik dat zou willen. Maar de keuze is uiteindelijk aan mij", vertelt Van Persie aan RTV Rijnmond.

De linkspoot ziet het wel zitten om jeugdtrainer te worden, maar wil ook meer tijd met zijn gezin door kunnen brengen. "Het is wel een bepaalde commitment die je aangaat. Ik heb mijn kinderen de afgelopen jaren al vaak moeten missen. Als je zoiets aangaat, betekent dit dat je ook niet bij sportwedstrijden en uitreikingen van mijn eigen kinderen zo kunnen zijn. Dus als ik dat ga doen, moet ik daar heel goed over nadenken."

Lees ook: Feyenoord stippelt Van Persie-toekomst alvast uit: "Het staat in zijn contract"