The Times: Everton en Brands scouten nieuwe linksback bij FC Barcelona

The Times: Everton en Brands scouten nieuwe linksback bij FC Barcelona

13-07-2018 00:11
8

Het Everton van director of football Marcel Brands wil twee verdedigers van FC Barcelona naar Goodison Park halen, meldt The Times donderdagavond. De Colombiaanse centrale verdediger Yerry Mina en de Franse linksback Lucas Digne staan volgens de kwaliteitskrant op het lijstje van The Toffees.

Mina blonk tijdens het WK in Rusland uit met drie rake kopballen en werd onlangs al nadrukkelijk aan Everton gelinkt. The Liverpool Echo berichtte woensdag al dat de 23-jarige stopper hoog op het lijstje van Brands en co staat. Ook het Fenerbahçe van trainer Phillip Cocu zou een oogje hebben op Mina. Eventuele gegadigden lijken echter nog af te moeten wachten: de zaakwaarnemer van Mina vertelde onlangs in de Spaanse media dat zijn cliënt voor zijn kans in Camp Nou wil gaan.

Digne (foto) lijkt wél haalbaar voor Everton: de 24-jarige back heeft in Barcelona nog een contract tot de zomer van 2021, maar hield de afgelopen twee seizoenen hoofdzakelijk de bank warm in Catalonië. Barcelona zou niet onwelwillend tegenover een vertrek van de Fransman staan. Brands had aanvankelijk Kieran Tierney van Celtic op het oog als nieuwe linksback, maar lijkt niet te kunnen voldoen aan de vraagprijs van de Schotten.