Waterreus verbaasd over NOS-analisten: Dan snap je er dus helemaal niks van, hè

Waterreus verbaasd over NOS-analisten: "Dan snap je er dus helemaal niks van, hè"

13-07-2018 06:57
36

Ronald Waterreus heeft de afgelopen weken vol bewondering gekeken naar Hugo Lloris, Danijel Subasic, Thibaut Courtois en Jordan Pickford, die allen actief waren in de halve finale van het WK. Volgens de oud-doelman van PSV zijn de vier sluitposten van cruciaal belang geweest voor hun land.

"Ik heb grote waardering voor Pickford. Zo jong en dan zó volwassen presteren op het allerhoogste podium. Ga er maar aan staan", vertelt Waterreus in gesprek met het Algemeen Dagblad over de Engelse doelman. Ook de geroutineerde Kroatische keeper krijgt applaus van de analist. "En dat Subasic, gehavend en wel, zijn land eventjes naar de finale loodst. Ongekend. Dan heb je karakter in je donder, hoor."

Waterreus zag Lloris tijdens de halve finale tegen België uitblinken. De Fransman van Tottenham Hotspur pakte uit met een redding op een schot van clubgenoot Toby Alderweireld. De bij de NOS aanwezige analytici stelden dat Lloris de bal klemvast had moeten pakken. "Man, dan snap je er dus helemaal niks van, hè. Dat Lloris die bal überhaupt nog had, was een godswonder. (...) Ik durf te zeggen dat Lloris op dat schot van Alderweireld dé save van het toernooi maakte. Dankzij hem staat Frankrijk in de finale."

Courtois
De Limburger had voor het WK nog zijn twijfels over Thibaut Courtois, maar is inmiddels helemaal om. Waterreus vergeleek de Belg onlangs al met Edwin van der Sar. "Dat lange lijf, die kalmte, die geweldige reflexen die hij maakte tegen Brazilië en Frankrijk. Doorgaans zijn lange keepers wat langzamer op de grond. Courtois niet. En dat maakt hem in de reactie automatisch tien centimeter sneller dan kleinere keepers."