Telegraaf: FC Groningen gaat afgeketste deal met Sparta alsnog afronden

Telegraaf: FC Groningen gaat afgeketste deal met Sparta alsnog afronden

13-07-2018 07:15
18

Julian Jeffrey Chabot is alsnog hard op weg naar FC Groningen, meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De twintigjarige Duitse verdediger leek eerder nog bij Sparta te blijven, omdat FC Groningen niet aan de vraagprijs van De Kasteelheren wilde voldoen.

Chabot werd donderdag echter plotseling gespot in Groningen, waar hij naar alle waarschijnlijkheid zijn medische keuring heeft ondergaan. Technisch manager Ron Jans was ook aanwezig in het ziekenhuis, maar wilde verder niet ingaan op de transfergeruchten. De Telegraaf meent echter dat club en speler er al uit zijn. Wanneer FC Groningen en Sparta ook 'de laatste hobbel' in de onderhandelingen hebben overwonnen, kan Chabot aansluiten bij de selectie.

De boomlange Duitser heeft pas één seizoen in dienst van Sparta achter de rug, sinds hij overkwam van de jeugdopleiding van RB Leipzig en een contract tot medio 2020 tekende. Chabot beleefde een moeizame start van het seizoen, maar wist zich onder Dick Advocaat te ontwikkelen tot steunpilaar op Het Kasteel. De degradatie van de Rotterdammers kon hij echter niet voorkomen.