'Ronaldo betaalt vlak voor vertrek megaboete en klaart lucht met Spaanse fiscus'

'Ronaldo betaalt vlak voor vertrek megaboete en klaart lucht met Spaanse fiscus'

13-07-2018 09:40
32

Cristiano Ronaldo is van plan om met een schone lei aan zijn avontuur bij Juventus te beginnen, meldt AS. Volgens de Spaanse krant gaat de Portugese superster nog aan zijn betalingsplicht tegenover de Spaanse belastingdienst voldoen, voordat hij uit Madrid vertrekt.

Ronaldo werd door de fiscus beschuldigd van belastingontduiking. De vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar zou tussen 2011 en 2014 een bedrag van bijna vijftien miljoen euro aan inkomsten hebben verzwegen. Hoewel Ronaldo altijd ontkende gesjoemeld te hebben met de belastingen, ging hij vlak voor het WK akkoord met een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en een boete van liefst 18,8 miljoen euro.

Ronaldo gaat die boete in één keer terugbetalen aan de Spaanse fiscus, laat AS weten. De Portugees zal een zogeheten conformiteitsverklaring ondertekenen, waarna zijn zakelijke vertegenwoordiger José Antonio Choclán de zaak zal afronden. María Jesús Montero, de Spaanse minister van financiën, heeft naar verluidt al toestemming gegeven voor de transactie.