Officieel: Chelsea beëindigt samenwerking met Conte na twee seizoenen

Officieel: Chelsea beëindigt samenwerking met Conte na twee seizoenen

13-07-2018 11:19
17

De kogel is door de kerk: Antonio Conte is niet langer de manager van Chelsea. De Londense club heeft besloten de coach per direct op straat te zetten vanwege het teleurstellende vorige seizoen. Maurizio Sarri wordt zeer waarschijnlijk zijn opvolger.

Chelsea begon het afgelopen seizoen als titelhouder, maar deed geen moment mee om het kampioenschap. Uiteindelijk werd de club vijfde, waardoor deelname aan de Champions League werd misgelopen. Dat heeft Conte nu de kop gekost. De Italiaan was sinds de zomer van 2016 werkzaam op Stamford Bridge. Aanvankelijk maakte hij veel indruk met zijn nieuwe systeem met drie verdedigers en aanvallende backs.

Dat resulteerde in de Premier League-titel, maar al snel ontstonden de eerste haarscheurtjes. Zo botste Conte onder meer met spits Diego Costa, die via een sms te horen kreeg dat voor hem geen toekomst was in Londen. Zijn opvolger Alvaro Morata kon echter nog geen indruk maken. Bovendien liet Conte zich meermaals zeer kritisch uit over het transferbeleid van Chelsea, dat volgens hem te weinig investeerde in nieuwe spelers.

De gespannen relatie is nu dus definitief ten einde. Sarri staat al enige tijd in de startblokken om zijn landgenoot op te volgen. De 59-jarige oefenmeester vertrok eind mei na een zeer succesvolle periode bij Napoli. Overigens lijkt Sarri middenvelder Jorginho mee te nemen naar The Blues.