Van der Vaart lacht om contractaanbieding: Ik ga niet m'n bed uit voor niets

Van der Vaart lacht om contractaanbieding: "Ik ga niet m'n bed uit voor niets"

13-07-2018 13:30
104

Het Deense Esbjerg fB heeft Rafael van der Vaart een contractvoorstel gedaan. Dat vertelt de 109-voudig international van Oranje aan FOX Sports. Heel warm wordt Van der Vaart, die meetraint bij PEC Zwolle, niet van de aanbieding.

Het liefst tekent Van der Vaart bij Esbjerg, zodat hij dicht bij zijn handballende vriendin Estavana Polman en dochtertje kan zijn. "Esbjerg is het meest ideale, maar die hebben een contract aangeboden voor nul kronen", lacht hij. "Ook bij mij gaat voor niets de zon op. Ik ga niet m'n bed uit voor niets."

En dus staat Van der Vaart voor een moeilijke keuze: niks verdienen en bij zijn vrouw en kind zijn of wél wat verdienen en bij zijn vrouw en kind weg. "Dan snap je toch wel dat ik er even over wil nadenken? Het is niet makkelijk", aldus de 35-jarige Heemskerker.

Vanaf woensdag traint Van der Vaart mee bij Esbjerg. "Ik ga rustig nadenken. Ik wil bij Esbjerg nog fitter worden, want het is natuurlijk nog steeds een heel lange weg. Maar ik kan niet ontkennen dat ik een heel erg lekker gevoel heb deze week. Dat zal voor Zwolle ook gelden, denk ik."

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, liet eerder op de dag duidelijk doorschemeren dat hij een langer verblijf van Van der Vaart wel ziet zitten. Vrijdagmiddag gaat Van der Vaart in gesprek met trainer John van 't Schip om de afgelopen twee weken te evalueren.