Van Geel verdedigt Feyenoorder: Er wordt enorm naar hem uitgehaald

Van Geel verdedigt Feyenoorder: "Er wordt enorm naar hem uitgehaald"

13-07-2018 16:18
40

Martin van Geel verdedigt Nicolai Jörgensen. De Deense spits stelde teleur op het WK, maar was volgens de technisch directeur van Feyenoord niet de enige.

"Er wordt enorm naar hem uitgehaald om zijn prestaties op dit WK, maar ik denk dat alle spitsen het dit WK erg moeilijk hebben gehad", zegt Van Geel tegen RTV Rijnmond. Jörgensen verdween na twee groepswedstrijden uit de basiself van Denemarken en viel in tijdens de verloren achtste finale tegen WK-finalist Kroatië.

Het plannetje van Feyenoord, dat hoopte dat de transferwaarde van Jörgensen zou toenemen door het WK, komt daardoor niet helemaal uit. "Ik ben in ieder geval blij dat hij is gebleven", repliceert Van Geel. "Hij had in januari al weggekund, maar wij vinden het een totaal gebrek aan ambitie als je een van je beste spelers halverwege het seizoen verkoopt."

"Daarmee geef je een heel slecht signaal af naar je spelers en het Legioen", vervolgt de Feyenoord-directeur. "Bij een financieel gezond Feyenoord is het echt niet nodig om Jörgensen zomaar te verkopen en ik heb dan ook geen spijt dat we dat niet gedaan hebben."

Lees ook: 'Clubs niet in de rij voor Jörgensen; één club informeerde naar Feyenoord-spits'