De Ligt ontbreekt bij Ajax door lichte blessure; Ziyech en Van de Beek starten wel

De Ligt ontbreekt bij Ajax door lichte blessure; Ziyech en Van de Beek starten wel

13-07-2018 18:50
89

Ajax speelt vrijdagavond om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen Anderlecht. Waar eerder op de dag vooral de reserves en talenten in actie kwamen, is het nu de beurt aan de potentiële basisspelers van coach Erik ten Hag.

Opvallende afwezige is Matthijs de Ligt. Waarom de verdediger niet start, is niet duidelijk. Ook Nicolas Tagliafico staat nog niet in de basisopstelling. Perr Schuurs en Maximilian Wöber vormen het centrale duo, terwijl Noussair Mazraoui en Mitchel Bakker de vleugelverdedigers zijn.

Wedden

Meer odds

Op het middenveld keren Donny van de Beek en Hakim Ziyech terug in het basiselftal. Ook Carel Eiting verschijnt aan de aftrap. Voorin is Kasper Dolberg weer van de partij. De Deense WK-ganger krijgt steun van David Neres en Zakaria Labyad.

Ten Hag kan tegen Anderlecht alleen nog niet beschikken over Lasse Schöne en Dusan Tadic. Zij genieten na het WK nog van een vakantie.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Wober, Bakker; Eiting, Van de Beek, Ziyech; Neres, Dolberg, Labyad

Update: De Ligt ontbreekt in het oefenduel met Anderlecht, omdat hij tijdens de training een tikkie op zijn voet heeft gehad. Dat meldt De Telegraaf. De verdediger blijft uit voorzorg aan de kant. Wel stapt hij zaterdag gewoon met de selectie van Ajax op het vliegtuig naar Engeland voor een trainingskamp.