Excelsior haalt verdediger op in Eindhoven: 'Ik zie dit als een beloning'

Excelsior haalt verdediger op in Eindhoven: 'Ik zie dit als een beloning'

14-07-2018 09:12
15

Excelsior heeft zijn gewenste extra centrale verdediger binnen. Hervé Matthys heeft een driejarig contract getekend op Woudestein, met een optie voor nog een seizoen. Hij komt over van FC Eindhoven.

"Ik ben dankbaar voor de kans die Excelsior mij biedt", zegt de 22-jarige Belg op de website van Excelsior. "Persoonlijk heb ik afgelopen seizoen een goed jaar gehad bij FC Eindhoven, waar ik vrijwel alle wedstrijden heb gespeeld en ik zie dit als een beloning. Ik ben blij dat ik bij Excelsior de kans krijg om mezelf op het hoogste niveau verder te ontwikkelen."

Matthys speelde één jaar voor Eindhoven en kwam als jeugdspeler in België uit voor Cercle Brugge, Club Brugge en Anderlecht. Eindhoven pikte hem vorige zomer op bij die laatste club. In Rotterdam moet Matthys voor meer mogelijkheden zorgen centraal achterin. Trainer Adrie Poldervaart had alleen de beschikking over Jurgen Mattheij en de van Vitesse afkomstige Thomas Oude Kotte.

Met Sonny Stevens (van Go Ahead Eagles) en Robin van der Meer (van FC Utrecht) trok Excelsior eerder al twee andere defensieve versterkingen aan. De Kralingers willen nog wel twee spitsen aantrekken, meldt Voetbal International. Denis Mahmudov, Mikael Anderson en Jinty Caenepeel zijn momenteel de enige echte aanvallers in de selectie.