Groningen maakt meer indruk dan Heracles en PEC: 'Ze staken er bovenuit'

Groningen maakt meer indruk dan Heracles en PEC: 'Ze staken er bovenuit'

14-07-2018 09:28
44

De overgang van Kozakken Boys naar FC Groningen was groot, maar Achmad Mendes Moreira solliciteert desondanks naar een basisplaats. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

Mendes Moreira maakte vrijdagavond met een doelpunt en een assist indruk in het oefenduel met SV Meppen (2-1). "Op basis van een goeie zestig minuten vind ik dat wat overdreven", reageert hij. "Aanvallend ben ik uiteraard blij met mijn goal en mijn assist, maar verdedigend stond ik in de tweede helft niet goed. Ach, misschien ben ik dan ook wel te hard voor mezelf."

Wedden

Meer odds

Niet alleen de vleugelaanvaller speelde goed. "Ik ben niet alleen tevreden over Mendes Moreira, maar over de hele ploeg", stelt trainer Danny Buijs. Hij krijgt bijval van de keeperstrainer van SV Meppen, Richard Moes. De Drent zag de Duitsers eerder met 2-0 winnen van Heracles Almelo en PEC Zwolle werd zelfs met 5-2 verslagen. "Het is natuurlijk voorbereiding, het zegt niet zoveel, maar van de drie Eredivisie-tegenstanders vond ik FC Groningen er bovenuit steken."

"Dat zijn toch clubs die ook in het linkerrijtje van de Eredivisie willen spelen", merkte vice-aanvoerder Mike te Wierik van Groningen op. "In mijn ogen is het simpel. Als wij kunnen voortborduren op de laatste twee maanden van vorig seizoen, en ik heb geen reden om aan te nemen waarom dat niet zou kunnen, dan gaan we gewoon meespelen voor de vijfde plaats."