Ex-Ajacied wuift kritiek weg: 'Blind, Tadic en Clasie zijn dat bedrag zeker waard'

Ex-Ajacied wuift kritiek weg: 'Blind, Tadic en Clasie zijn dat bedrag zeker waard'

Gepubliceerd: zaterdag 14 juli 2018 om 09:54za 14-07-2018 om 09:54

Hedwiges Maduro juicht de komst van Daley Blind en Dusan Tadic naar Ajax toe, terwijl hij hoopt dat Jordy Clasie nog terugkeert bij Feyenoord. De middenvelder is pleitbezorger van meer ervaring in de Eredivisie. Volgens hem gaat daarmee het niveau omhoog.

"In mijn eerste jaren als profvoetballer had ik heel veel ervaren spelers om mij heen", zegt Maduro tegen ELF Voetbal. "Ik speelde bij Ajax met Maxwell, Tomás Galásek, Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera… En dan heb ik het alleen nog over de verdedigend ingestelde spelers. Dat was de reden dat talenten als Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart konden doorbreken."

"Nu zijn er maar twee of drie ervaren spelers in een elftal en is de rest talent. Dat is te weinig", vervolgt Maduro. "Gelukkig pakken clubs hun aankoopbeleid aan. Tadic, Blind, Clasie, dat zijn jongens die er direct staan." De kritiek op de hoge transfersommen wuift hij weg. "Ze zijn dat bedrag dubbel en dwars waard."

"Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zullen tegen iemand als Blind opkijken", aldus Maduro. "Een speler die meerdere keren kampioen is geworden in de Eredivisie en weet hoe de Eredivisie en internationaal voetbal in elkaar zitten. Hij en Tadic kunnen de kar trekken, waardoor spelers van negentien of twintig dat niet hoeven te doen. Die kunnen zich richten op hun ontwikkeling, zoals het hoort. Juist dáár ga je geld aan verdienen."

Volgens Maduro moeten jonge spelers fouten kunnen maken. "Nu kan dat niet, want dan ligt het team van de speler meteen uit de titelrace of Europa."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Betaalt Ajax te veel voor Blind?

(6608 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws