Update: Chelsea stelt clubicoon en landgenoot Sarri aan als nieuwe assistent

Update: Chelsea stelt clubicoon en landgenoot Sarri aan als nieuwe assistent

18-07-2018 23:22
18

Maurizio Sarri is definitief de nieuwe manager van Chelsea. De 59-jarige Italiaan is aangesteld als de opvolger van zijn landgenoot Antonio Conte, die vrijdag zijn ontslag kreeg. Sarri tekent een contract voor drie seizoenen.

Dat heeft de Londense club zaterdag bekendgemaakt. De komst van Sarri hing al enige tijd in de lucht. Vrijdagavond berichtte Sky Italia al dat hij gearriveerd was in Londen om zijn handtekening te zetten onder een verbintenis. 

Sarri was de afgelopen drie seizoenen trainer van Napoli. Die club leidde hij achtereenvolgens naar de tweede, derde en tweede plaats in de Serie A. Op 23 mei maakte de club uit Napels bekend afscheid te nemen van de flamboyante oefenmeester, die werd opgevolgd door Carlo Ancelotti. Sarri werd direct in verband gebracht met Chelsea. Napoli verlangde ondanks zijn vertrek echter een afkoopsom voor de trainer.

Na lang wachten is de deal nu dus alsnog afgerond. De verwachting is dat Sarri middenvelder Jorginho meeneemt naar Stamford Bridge. Met de dubbeldeal is naar verluidt 65 miljoen euro gemoeid. Chelsea eindigde het afgelopen seizoen als vijfde in de Premier League en speelt komend seizoen daardoor niet in de Champions League, maar in de Europa League.

Update 18/7, 23.22 uur: Zoals verwacht gaat Gianfranco Zola bij Chelsea aan de slag als assistent van Maurizio Sarri. De 52-jarige Italiaan kwam als speler tot 312 wedstrijden en tachtig doelpunten voor The Blues. "Ik werk graag hard en ik weet dat dit een grote uitdaging wordt, maar het voelt goed om hier te zijn", zegt Zola op de clubsite. "Het lijkt me fantastisch om hier succesvol te zijn met Maurizio. Net als in mijn tijd als speler ga ik mijn best doen voor de club."