Spraakmakende transfer officieel: Chelsea 'steelt' toptarget van Manchester City

Spraakmakende transfer officieel: Chelsea 'steelt' toptarget van Manchester City

14-07-2018 13:04
21

Jorginho (26) verruilt Napoli voor Chelsea. De Italiaanse middenvelder was hard op weg naar Manchester City, maar heeft uiteindelijk de voorkeur gegeven aan een avontuur in Londen. 

Chelsea doet geen uitspraken over de transfersom, maar volgens buitenlandse media gaat het om een bedrag van 57 miljoen euro plus acht miljoen euro aan bonussen. De Italiaan gaat op Stamford Bridge spelen met rugnummer vijf en tekent een contract dat hem tot 2023 speler van Chelsea maakt. 

"Ik ben ontzettend blij dat ik nu speler van Chelsea ben", reageert Jorginho op de clubwebsite. "Het is niet makkelijk om bij zo'n grote club terecht te komen dus ik ben heel, heel blij. Ik heb heel veel zin om in zo'n intense competitie te spelen, met een team dat alles geeft om te winnen."

Bijna drie weken geleden bereikte Manchester City al een akkoord met Napoli over de transfer van Jorginho, maar de speler zelf stelde een contractondertekening uit. Toen Chelsea zich vervolgens meldde kwam de transfer in een stroomversnelling. Naar verluidt wil Jorginho liever in Londen wonen én kan hij meer verdienen bij The Blues.