LIVE-discussie: Veel nieuwe namen in troostfinale tussen Engeland en België

LIVE-discussie: Veel nieuwe namen in troostfinale tussen Engeland en België

14-07-2018 15:08
20

De WK-wedstrijd die éigenlijk niemand wil spelen staat om 16.00 uur op het programma: Engeland en België, eerder deze week beide onderuit in de halve finales van het toernooi in Rusland, strijden vanmiddag om het brons. De bondscoach hebben voor enkele nieuwe namen gekozen. 

Gareth Southgate moet noodgedwongen een wijziging doorvoeren in zijn defensie, omdat Kyle Walker geschorst is. Phil Jones vervangt hem. Op het middenveld zijn er basisplaatsen voor Ruben Loftus-Cheek, Fabian Delph, Eric Dier en Danny Rose. Zij zaten tegen Kroatië nog op de bank. Aanvallers Raheem Sterling en WK-topscorer Harry Kane spelen wel gewoon. 

Bij de Belgen kiest Roberto Martinez voor Youri Tielemans op het middenveld. Mousa Dembélé, die zéér ongelukkig speelde tegen Frankrijk (0-1), keert terug naar de bank. De geschorste Thomas Meunier staat weer in de basis. 

Engeland en België troffen elkaar natuurlijk al eerder op het WK. Toen stond er niets meer op het programma, omdat beide landen reeds geplaatst waren voor de achtste finale. De Rode Duivels wonnen die wedstrijd met 1-0. 

De opstellingen 

Engeland: Pickford, Jones, Stones, Maguire, Trippier, Loftus-Cheek, Dier, Delph, Rose, Sterling en Kane

België: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Meunier, De Bruyne, Witsel, Tielemans, Chadli, Lukaku en Hazard