Spaans medium: Barcelona verneemt nieuws over Ajax-rentree Blind en ruikt bloed

Spaans medium: Barcelona verneemt nieuws over Ajax-rentree Blind en ruikt bloed

15-07-2018 06:50
109

FC Barcelona lijkt alsnog van plan om Frenkie de Jong dit seizoen naar Catalonië te halen, meldt het Spaanse Diario Sport zondagochtend. De naderende Ajax-rentree van Daley Blind zou voordelig uit kunnen pakken voor de Spaanse landskampioen.

Ajax leek eerst nog absoluut niet van plan om De Jong dit seizoen al te laten vertrekken: directeur spelersbeleid Marc Overmars zou zelfs telefonisch contact hebben gezocht met Barcelona-collega Eric Abidal om te laten weten dat hij de middenvelder koste wat kost wil behouden. De Amsterdammers lijken zich echter te gaan versterken met Daley Blind, die net als De Jong kan fungeren als verdedigende middenvelder. Volgens Sport heeft Barcelona dit nieuws ook meegekregen en overwegen de Catalanen om een nieuwe poging te wagen voor De Jong.

De in Arkel geboren middenvelder is zaterdag met Ajax meegereisd naar Engeland, waar de Amsterdammers een trainingskamp beleggen in voorbereiding op de Champions League-voorrondes. De middenvelder gaf vrijdag een interview aan AT5 en liet daarin weten dat hij 'in principe' nog een seizoen in de Johan Cruijff Arena blijft spelen.