Van Hanegem: Ik zou gewoon kiezen, wat is nou het beste?

Van Hanegem: "Ik zou gewoon kiezen, wat is nou het beste?"

15-07-2018 11:49
105

Soufiane Touzani vraagt zich af of Marokkaanse Nederlanders in de toekomst vaker voor Oranje gaan kiezen als het Nederlands elftal beter gaat presteren. Volgens hem is de invloed beperkt.

"Ik denk dat spelers zeker te beïnvloeden zijn, maar je kunt ze niet op een grote hoop gooien", vertelt Touzani in een interview met de Volkskrant. "Iemand als Hakim Ziyech laat zich echt niet gek maken, die doet wat hij zelf wil."

"Als jij de absolute top kunt halen als speler, dan moet je je afvragen of je voor Marokko moet kiezen. Want dan ben je in de winter niet beschikbaar voor je club vanwege de Afrika Cup. Anderen zijn juist zo trots op hun vaderland dat ze zeggen: dat boeit mij niet. Er zitten zoveel mitsen en maren aan."

Ook Willem van Hanegem heeft een mening over het onderwerp. "Ik zou gewoon kiezen, wat is nou het beste? Stel dat het weer minder gaat met Marokko en ik ben jong en ik heb de kans voor het Nederlands elftal te spelen? Dan ga ik toch daar spelen? Met Boussatta had je dat toch ook? Dat ze altijd zaten te zeiken Marokkaan dit, Marokkaan dat."