Ajax-duo in Alkmaar: 'Ik vind het wel heel leuk dat hij ook is gekomen'

Ajax-duo in Alkmaar: 'Ik vind het wel heel leuk dat hij ook is gekomen'

15-07-2018 12:11
17

Léon Bergsma heeft het ontzettend naar zijn zin bij AZ. De jonge verdediger kwam deze zomer transfervrij over van Jong Ajax. In Alkmaar hoopt Bergsma snel aanspraak te maken op een basisplaats. 

"Het gaat hartstikke goed. We hebben veel en hard getraind en een hoog niveau gehaald. Er zijn hier veel warme en leuke mensen", zegt hij voor de camera van NH

Bergsma is niet de enige Ajacied die de overstap maakte van Ajax naar AZ. Ook aanvaller Vince Gino Dekker verkaste naar het AFAS Stadion. De twee trekken veel met elkaar op bij hun nieuwe ploeg.

"Ik kan me goed aanpassen aan de situatie en ben makkelijk in de omgang, dus als er geen oud-teamgenoot zou zijn, was het ook goed. Maar ik vind het wel heel leuk dat Gino ook naar AZ is gekomen. Leuk dat we na dertien jaar nu ook een veertiende jaar samen spelen."

De concurrentie in de Alkmaarse achterhoede is fors, weet hij. "Bij mijn gesprek over het contract is gezegd dat er vijf centrale verdedigers zijn voor de twee posities. Ik moet gaan strijden voor een basisplaats. Hoe sneller dat gaat gebeuren, hoe beter."