Feyenoord wilde in januari toeslaan: Maar een transfer was onbespreekbaar

Feyenoord wilde in januari toeslaan: "Maar een transfer was onbespreekbaar"

15-07-2018 13:25
16

Yassin Ayoub had twee jaar geleden al de mogelijkheid om FC Utrecht in te ruilen voor een topclub. Galatasaray wilde hem destijds naar de Turkse Süper Lig halen. De Feyenoord-aanwinst onthult dat in gesprek met Voetbal International. 

Naast Galatasaray wilden ook Bursaspor en Alanyaspor Ayoub hebben in 2016. "Mijn voorkeur had altijd de top-drie in Nederland, maar toen die clubs op dat moment niet kwamen, werd het buitenland ook een optie. Ik was er gewoon aan toe om te gaan", vertelt de middenvelder. 

"Ramselaar ging van Utrecht naar PSV, Timo Letschert ging van Utrecht naar de Serie A. Voor mezelf voelde het ook als een natuurlijk moment om te gaan. Helemaal toen twee jaar geleden ook nog Galatasaray zich meldde. Erik ten Hag kwam naar me toe om te zeggen dat ze een week later over mij kwamen praten. Precies op dat moment liep ik een scheur op in mijn lies, waardoor er een streep kon door de bekerfinale en de transfer."

Niks ontvangen
Zijn nieuwe club Feyenoord wilde Ayoub eigenlijk al in januari halen. "Maar FC Utrecht was meteen duidelijk. Ze gingen voor een hoge klassering. Een transfer in de winter was onbespreekbaar. Het is dus uiteindelijk ook de keuze van de club geweest om niks meer voor mij te ontvangen. Ik heb die opstelling overigens altijd gerespecteerd. Ik had zelf een contract tot 2018 getekend en een club heeft het volste recht om een speler daar aan te houden."