'Barcelona wil eerst Rabiot binnenhalen: daarna pijlen gericht op De Jong'

'Barcelona wil eerst Rabiot binnenhalen: daarna pijlen gericht op De Jong'

15-07-2018 15:25
33

FC Barcelona blijft azen op Frenkie de Jong. Volgens Mundo Deportivo zullen de Catalanen zich echter eerst richten op het aantrekken van Adrien Rabiot.

Het Spaanse medium meldt dat Barca eerst Rabiot binnen wil halen, nadat Paulinho de club onverwachts de rug toekeerde en terugkeerde bij het Chinese Guangzhou Evergrande. De 23-jarige Rabiot moet hem vervangen.

Daarna zullen de Catalanen zich weer gaan melden bij Ajax, ook al willen de Amsterdammers niets weten van een vertrek van De Jong. Barcelona is echter van mening dat De Jong het best deze zomer al kan worden aangetrokken. Een andere optie is dat Barcelona een 'aankoopoptie' bedingt voor de zomer van 2019.

Zo wist de Spaanse kampioen eerder Arthur in een vroeg stadium aan zich te binden. De Jong kan in dat geval nog een jaar ervaring opdoen bij Ajax, maar Barça hoeft niet meer te vrezen dat een club met een grotere zak geld langs komt. De Jong zou zelf alleen voor Barcelona willen spelen. Volgens Mundo Deportivo moet een bedrag van zo'n vijftig miljoen euro voldoende zijn om De Jong binnen te halen.