Jong AZ geleid door twee hoofdtrainers: 'We doen alles samen'

Jong AZ geleid door twee hoofdtrainers: 'We doen alles samen'

15-07-2018 15:52
7

De meeste teams worden geleid door een hoofdtrainer. Zo niet bij Jong AZ, waar Koen Stam (31) en Michel Vonk (49) samen voor de groep staan.

"Het is echt een duo-trainerschap", aldus Vonk. "Alle trainingen, wedstrijden en besprekingen doen Koen en ik samen", zo vertelt hij op het digitale huis van AZ. Stam en Vonk vullen elkaar goed aan, meent eerstgenoemde. "We zijn trainers met verschillende kwaliteiten, maar passen goed bij elkaar. Michel neemt bijvoorbeeld een brok aan ervaring in het betaald voetbal mee en staat erom bekend gestructureerd en gedisciplineerd te werken. Ik heb op mijn beurt veel ervaring in de organisatie van AZ, met de manier van opleiden hier en de speelwijze van het eerste elftal."

Wedden

Meer odds

Stam is pas net in bezit van de hoogste trainerspapieren, maar werkt al zes jaar in de jeugdopleiding van AZ. "Ik weet met welke intenties en intensiteit er bij AZ 1 wordt gewerkt en ben daardoor goed in staat te beoordelen wat een talent nog nodig heeft om dat niveau te halen. Aan ons als staf de taak om de spelers in situaties te brengen die ervoor zorgen dat zij daadwerkelijk die stap kunnen maken."