Modric speler van het toernooi, Mbappé grootste talent: ook Belg in de prijzen

Modric speler van het toernooi, Mbappé grootste talent: ook Belg in de prijzen

15-07-2018 19:27
73

Luka Modric is uitgeroepen tot beste speler van het WK. Hij kreeg na de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië de gouden bal uitgereikt. Kylian Mbappé werd uitgeroepen tot grootste talent.

Modric werd door de FIFA verkozen boven Eden Hazard (België) en Antoine Griezmann (Frankrijk). Een andere Belg viel wel in de prijzen: Thibaut Courtois werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi. Nadat Mbappé zijn prijs in ontvangst had genomen als grootste talent was het de beurt aan Modric om zijn gouden bal op te halen. De aanvoerder volgt Lionel Messi op, die in 2014 werd verkozen tot speler van het toernooi. Verder maakte de FIFA bekend dat Spanje de winnaar is van de Fair Play Trophy. Harry Kane is met zes goals topscorer geworden. 

Kroatië slaagde er niet in om met de beste speler van het toernooi de wereldtitel te pakken. Frankrijk won de finale zondag met 4-2. Bij rust stond Les Bleus met 2-1 voor, na rust liepen de Fransen uit tot 4-2. Via Mario Mandzukic deed Kroatië nog wel iets terug.