VI: Van Beek inderdaad gevolgd door Cocu, Feyenoord moet keuze maken

VI: Van Beek inderdaad gevolgd door Cocu, Feyenoord moet keuze maken

15-07-2018 22:55
31

Feyenoord-verdediger Sven van Beek is inderdaad in beeld bij Fenerbahçe, meldt Voetbal International zondagavond. Het Turkse Fotospor linkte de 23-jarige Gouwenaar eerder al op de dag aan de grootmacht uit Istanbul, waar Phillip Cocu sinds kort de trainer is.

Volgens VI zit Feyenoord in een lastig parket: Van Beek staat nog tot medio 2019 onder contract in Rotterdam-Zuid, dus Feyenoord kan alleen deze zomer nog een serieuze transfersom incasseren voor de zelf opgeleide verdediger. Fenerbahçe is hiervan op de hoogte en het heeft er alle schijn van dat de Turken op korte termijn al toe willen te slaan.

Van Beek loopt al sinds zijn elfde rond bij de stadionclub, waar hij de volledige jeugdopleiding doorliep. Tijdens het seizoen 2013/2014 debuteerde de centrale verdediger in Feyenoord 1. Vervolgens werd hij teruggeworpen door een slepende voetblessure, waardoor hij het volledige kampioensseizoen 2016/2017 moest missen. Van Beek knokte zich echter terug en veroverde de afgelopen maanden weer een basisplek.

Lees ook: Turks gerucht: Cocu wil na Kadioglu-transfer shoppen bij Feyenoord