Mulder vol verbazing over Courtois en Martinez: Ja, hij is gewoon bang voor hem

Mulder vol verbazing over Courtois en Martinez: "Ja, hij is gewoon bang voor hem"

15-07-2018 23:34
20

Bondscoach Roberto Martinez heeft alle Belgische veldspelers minuten laten maken op het WK in Rusland, maar reservekeepers Simon Mignolet en Koen Casteels bleven zeven wedstrijden lang op de bank zitten. Analist Jan Mulder vindt dat vreemd.

Tijdens de laatste poulewedstrijd tegen Engeland speelden de Rode Duivels met een B-elftal, terwijl Courtois 'gewoon' plaatsnam onder de lat. "In die 'oefenwedstrijd' tegen Engeland durft hij niet tegen Courtois zeggen dat hij op de bank moet starten", vertelt Mulder zaterdagavond bij Sporza. De Groninger vermoedt dat Martinez bang was om Courtois te schofferen. "Terwijl hij hem daar helemaal niet mee schoffeert. Dit geeft precies aan hoe de verhoudingen liggen."

De doelman van Chelsea heeft een te grote invloed binnen de selectie, vindt Mulder. "Hij heeft een soort van zeggenschap die niet helemaal in orde is: het is de trainer die beslist. En Martinez heeft altijd zijn mond vol over groepsgeest en alle spelers zijn even goed en moeten aan de ploeg wennen, maar met Mignolet doet hij dat nóóit", trekt Mulder van leer. Op de vraag of Martinez wellicht bang is voor Courtois antwoordt de geroutineerde analist vol overtuiging. "Ja!"