Nieuws uit Catalonië: Barça wil De Jong nog steeds en beraamt 'derde offensief'

Nieuws uit Catalonië: Barça wil De Jong nog steeds en beraamt 'derde offensief'

16-07-2018 00:04
67

Ajax lijkt nog lang niet van FC Barcelona af, meldt het Catalaanse radiostation RAC1 zondagavond. De Catalanen hebben al twee keer tevergeefs geprobeerd om Frenkie de Jong naar Camp Nou te halen en zouden nu een 'derde offensief' willen ontketenen.

De in Arkel geboren middenvelder wordt al maandenlang gelinkt aan Barcelona, maar de Spaanse landskampioen stuitte steeds op tegenwerking van Marc Overmars, de directeur spelersbeleid in de Johan Cruijff Arena. Barcelona heeft de hoop op De Jong echter nog niet opgegeven, ondanks de twee afgewezen toenaderingspogingen. Naar verluidt heeft de club zaterdag al een gesprek gehad met de vertegenwoordigers van De Jong over de te voeren strategie.

Het Spaanse Diario Sport meldde zondagochtend al dat Barcelona nieuwe hoop heeft door de aanstaande Ajax-rentree van Daley Blind. De Jong zelf gaf eerder dit weekend interviews aan AT5 en Voetbal Inside. Hierin liet hij weten dat hij 'in principe' graag nog een seizoen in Amsterdam wil blijven, hoewel hij geen harde garanties kon geven.