Update: 'Vitesse lijkt niet te kunnen stunten, Mount op weg naar Championship'

Update: 'Vitesse lijkt niet te kunnen stunten, Mount op weg naar Championship'

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 22:03ma 16-07-2018 om 22:03

Vitesse hoopt ook komend seizoen te beschikken over Mason Mount. De Arnhemse club krijgt volgende week uitsluitsel van zijn werkgever Chelsea over de Engelse middenvelder.

Dat meldt de Gelderlander. Mount werd vorig jaar al door Vitesse gehuurd en ontpopte zich tot een van de smaakmakers van het Arnhemse elftal. Hem opnieuw huren zou een grote transferstunt zijn, want de spelmaker heeft zich in de kijker gespeeld bij grotere clubs uit bijvoorbeeld Engeland. Diverse Championship-clubs hopen Mount over te nemen van Chelsea en in Nederland zijn Ajax en PSV aan hem gelinkt.

Trainer Leonid Slutsky vertelt aan de Gelderlander dat hij na 25 juli meer informatie hoopt te krijgen. "Dan is Chelsea terug uit Australië. De komst van Mount zou geweldig zijn. Maar of hij ook komt, weet ik nu niet." Ook de nieuwe Chelsea-trainer Maurizio Sarri zal een aandeel hebben in de situatie rond Mount, die sowieso eerst mee zal trainen met de Londenaren.

"De jongens bij Chelsea denken nu eerst aan hun kansen bij Chelsea. Pas daarna komen andere opties op tafel. Heel vaak komen huurlingen pas aan het einde van de transferperiode. Dat zal nu ook wel zo zijn", zegt Slutsky.

Update 22.02: De kans is klein dat Vitesse ook komend seizoen kan beschikken over Mount. Volgens het Engelse The Telegraph is de middenvelder hard op weg naar het Derby County van Frank Lampard. Derby County is een van de clubs die eerder al gelinkt is aan Mount. Lampard gaat hem waarschijnlijk een jaar huren. 

Poll

Stelling: Mount moet hoger inzetten dan Vitesse

(1670 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws