Van Bommel: Dat zegt denk ik wel iets over de situatie in Amsterdam

Van Bommel: "Dat zegt denk ik wel iets over de situatie in Amsterdam"

16-07-2018 07:05
108

Mark van Bommel hoopt dat PSV zijn belangrijkste spelers deze zomer weet te behouden. De kersverse oefenmeester van de Eindhovenaren ziet echter dat concurrent Ajax ook niet stilzit met de transfers van Dusan Tadic en Daley Blind.

"Dat zegt denk ik wel iets over de situatie in Amsterdam. Zonder er verder te veel over te willen zeggen, als je spelers uit de Premier League kunt halen, is dat best bijzonder", zegt Van Bommel in Voetbal International. "Ik denk dat ze niet blij zijn dat ze een aantal jaren op rij geen kampioen zijn geworden. Maar wij richten ons op onszelf. Wij hebben een goede selectie, willen iedereen houden."

In die missie is PSV al deels geslaagd met de contractverlenging van Luuk de Jong. "Luuk is een Nederlandse jongen en een voorbeeldprof. Hij traint op een bepaalde manier en ik denk dat hij in onze manier van spelen heel belangrijk kan zijn. Als je over PSV praat, gaat het al snel over Luuk. Hij is een garantie voor goals en een uithangbord voor de club. Als je hem laat gaan, moet je er een speler van zijn kaliber voor terughalen. Dat is niet makkelijk."

Van Bommel hoopt ook dat Jeroen Zoet blijft. "We zijn geen club die zegt: Die verkopen we even en dan halen we er een ander voor terug. We zoeken altijd naar spelers die het elftal direct beter maken. Een goede mix van jong en oud, maar dat is nog niet zo makkelijk."

Lees ookVan Bommel: 'PSV kan nee zeggen tegen bod van veertig of vijftig miljoen euro'