Ziyech blijft mogelijk tóch: 'Heb ook helemaal geen afscheid genomen van de club'

Ziyech blijft mogelijk tóch: 'Heb ook helemaal geen afscheid genomen van de club'

16-07-2018 07:34
105

Het kordate optreden van Ajax op de transfermarkt zorgt voor veel positivisme binnen de spelersgroep. Dat stelt Klaas-Jan Huntelaar. De Amsterdammers strikten met Dusan Tadic (29) en Daley Blind (28) twee relatief jonge Premier League-spelers.

"Ik denk dat iedereen ziet dat Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) heel goed bezig is met aankopen", vertelt de spits in gesprek met de NOS. "Iedereen merkt dat. En iedereen voelt dat. Het mooie is: iedereen wil er deel van uitmaken. Dat positivisme zie je. Iedereen ziet dat er fantastisch werk wordt gedaan."

Naast Tadic en Blind, wiens komst officieel nog niet bekend is gemaakt, legde Ajax deze zomer Perr Schuurs, Zakaria Labyad en Hassane Bande vast. "Als je Justin Kluivert voor 17 miljoen euro verkoopt en je haalt voor 11 miljoen euro Dusan Tadic terug, dan heb je als club een goede deal gemaakt", aldus Huntelaar. "We willen er vol voor gaan. En ik denk zelfs dat jongens die overwegen om weg te gaan, nu graag willen blijven als er geen juiste club komt. Je ziet wel iets ontstaan bij Ajax."

Een van die spelers die mogelijk toch blijft is Hakim Ziyech. "Ik heb ook helemaal geen afscheid genomen van de club", zegt de Marokkaan. "Ik heb mijn wens uitgesproken, dat is het enige wat ik heb gedaan. Ik ben niet op de zaken vooruitgelopen. Ik zal altijd alles voor Ajax geven. En als ik niet weg ben, speel ik gewoon de Champions League-wedstrijden. Ik maak me er totaal niet druk om. Ik ben nu hier en ik richt me op Ajax."