Perez looft 'de beste speler': 'Daar word ik opgewonden van'

Perez looft 'de beste speler': 'Daar word ik opgewonden van'

16-07-2018 08:53
26

Hugo Borst, Kenneth Perez en Rafael van der Vaart zijn het met elkaar eens: Kylian Mbappé is de beste speler van het afgelopen WK. Wat de negentienjarige Fransman in Rusland heeft laten zien, heeft indruk gemaakt op het analistentrio.

"Die was echt uitzonderlijk goed", vertelt Borst op de site van de NOS. "Eden Hazard kwam heel dicht in de buurt. Net als Luka Modric en Raphaël Varane. Maar niemand kon tippen aan de pas 19-jarige Mbappé."

Perez is het met Borst eens. "Mbappé is een nieuwe wereldster. Absoluut de beste speler van het toernooi. Modric heeft die prijs gekregen en ergens snap ik dat wel, want hij heeft toch een een minder goed team op sleeptouw genomen richting de finale. Maar van Mbappé word ik opgewonden, dat heb ik niet bij Modric."

Van der Vaart sluit zich bij Borst en Perez aan en is teleurgesteld in het Duitse elftal, dat al na drie wedstrijden naar huis mocht. "Ik had nooit gedacht dat Duitsland al zo snel klaar zou zijn. Dat is echt onverklaarbaar. Het doet denken aan ons EK in 2012. Twee jaar eerder stonden we nog in de WK-finale, maar na een nederlaag in de eerste wedstrijd lukte het niet meer om daar nog bovenop te komen. Dat is Duitsland nu gebeurd."