'Hebben te veel op ons eigen spel vertrouwd in Nederland en zijn te laks geworden'

'Hebben te veel op ons eigen spel vertrouwd in Nederland en zijn te laks geworden'

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 09:27ma 16-07-2018 om 09:27

De trainerswissel John Stegeman - Frank Wormuth vraagt een aanpassing van de spelers van Heracles Almelo. De Duitse trainer wil dat zijn ploeg op fysiek en conditioneel gebied een inhaalslag maakt. Robin Pröpper aan het woord.

"Het draait niet meer alleen om eerst fit worden en een team vormen, dat gebeurt vanzelf", vertelt hij aan TC/Tubantia. "De trainer wil dat we denken als één persoon, daar legt hij de nadruk op. Zet een van ons druk, dan gaat de rest mee."

Dat Duitse ploegen fysiek sterk zijn, bleek vorige week toen Heracles een oefenwedstrijd speelde tegen SV Meppen, een club uit de derde Bundesliga. "Zij gingen 90 minuten volle bak en trokken bij het uitlopen moeiteloos nog een paar sprintjes. Daar moeten wij ook naar toe. Sterker en sneller worden. We hebben te veel op ons eigen spel vertrouwd in Nederland en zijn te laks geworden."

Onder Wormuth trainen de Heracles-spelers twee keer per dag. Twee uur 's ochtends buiten en om vier uur een uur op het veld en een uur in het krachthonk. "Ik vind het fijn om op de club te blijven. Met de jongens kaarten of op de Playstation. We hebben ook bedden in de buurt, ik heb al een paar keer geslapen. De pauze is lang, maar omdat we meer rust krijgen, kunnen we de tweede training net iets meer doen. Dat is positief", zegt Pröpper.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws