FC Groningen slaat belangrijke transferslag: 'Waren bereid het bedrag te betalen'

FC Groningen slaat belangrijke transferslag: 'Waren bereid het bedrag te betalen'

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 10:11ma 16-07-2018 om 10:11

Jeffrey Chabot maakt de transfer naar FC Groningen. Zijn werkgever Sparta maakt dat maandagochtend via de officiële kanalen bekend.

Groningen zat al langer achter Chabot aan, maar naar verluidt wilde de club de afkoopsom van de Duitse verdediger niet betalen. Nu zijn beide clubs toch tot een akkoord gekomen. Voor Chabot was meer interesse, vertelt technisch manager Henk van Stee van Sparta op de clubsite van de Spartanen. "We hadden hierin te maken met onze ambitie van het zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie, maar uiteraard speelde ook zijn sportieve ambitie een rol."

"Uiteindelijk was FC Groningen bereid het bedrag te betalen dat wij vanaf het begin voor ogen hadden. Het vertrek van Jeffrey is een gemis voor de club, maar wij hebben hier al op geanticipeerd met het aantrekken van Dries Wuytens."

Ook Chabot zelf komt aan het woord. Hij vertelt dat hij een 'mooie ontwikkeling' door heeft kunnen maken bij de Rotterdammers. "Het was pijnlijk om het einde van het seizoen te moeten missen door een blessure en te degraderen, vooral voor de supporters die altijd achter ons stonden. Ik wens Sparta het allerbeste en hoop de club snel weer tegen te komen in de Eredivisie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws