Update: 'Deze week duidelijkheid rond Zoet: twee clubs hebben zich gemeld'

Update: 'Deze week duidelijkheid rond Zoet: twee clubs hebben zich gemeld'

16-07-2018 11:46
87

Of Jeroen Zoet komend seizoen bij PSV onder de lat staat blijft onzeker. Volgens Voetbal International hebben twee gerenommeerde Europese clubs zich gemeld bij de kampioen van Nederland.

Volgens VI heeft één van de clubs ook al een bod gedaan op de Oranje-international. Om welke clubs het gaat en hoe hoog het gedane bod is, is niet bekend. PSV-trainer Mark van Bommel wil Zoet graag behouden. "We zijn wel redelijk jong en hopen nog graag Jeroen Zoet te behouden. Hij is erg belangrijk voor onze ploeg", stelde hij eerder tegenover Eindhovens Dagblad.

Zoet staat in Eindhoven nog tot juni 2019 onder contract. De Eindhovenaren haalden hem van SC Veendam. Tussendoor werd de goalie verhuurd aan RKC Waalwijk. In Eindhoven keepte Zoet al 225 wedstrijden waarin hij tachtig keer de nul hield. Daarnaast heeft Zoet elf interlands voor Oranje op zijn naam staan.

Update 11:47 uur: Volgens het Eindhovens Dagblad wordt deze week een beslissing genomen over de toekomst van Zoet. Het ED meldt dat Zoet met PSV in gesprek is over een verlenging van zijn contract tot 2020. Er is echter ook interesse uit het buitenland en speler en club hebben nog geen akkoord bereikt. De vraag is vooral of Zoet bij een nieuwe club er zeker van kan zijn dat hij eerste doelman is. In Eindhoven is die zekerheid er wel.