Uitgaande transfers financiële opsteker voor NEC: 'Uitzonderlijke bedragen'

Uitgaande transfers financiële opsteker voor NEC: 'Uitzonderlijke bedragen'

16-07-2018 11:52
54

Met de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie zat NEC met een financieel gat. Door de transfers van Arnaut Groeneveld en Ferdi Kadioglu lijkt dat voor een groot deel te kunnen worden opgevangen.

Technisch directeur Remco Oversier is blij met de inkomsten uit de transfers. NEC zou tussen de 1,4 en twee miljoen euro hebben gekregen voor Groeneveld, die naar Club Brugge vertrok. Kadioglu ging voor zo'n 1,4 miljoen euro naar Fenerbahce. "Eerst Arnaut en nu Ferdi, het zijn uitzonderlijke bedragen voor een club als NEC", aldus Oversier tegenover De Gelderlander.

Kadioglu was dan ook niet te houden voor NEC. "Ferdi kon en wilde naar de absolute top. Zodra er dan bepaalde bedragen op tafel komen, is zo'n jongen voor ons niet meer te houden. Dan kunnen we alleen maar onwijs trots zijn."

Volgens Oversier kan NEC het spelersbudget redelijk op peil houden dankzij de uitgaande transfers. Bovendien kunnen de inkomsten uit de transfers nog oplopen."Als een speler tien wedstrijden in het eerste elftal speelt bijvoorbeeld, kun je zomaar weer een ton bijschrijven. Of als de speler wordt doorverkocht krijgen we daarvan een percentage, bovenop de opleidingsvergoeding waar we recht op hebben."