'Jongste speler van PSV-selectie' ziet kansen: 'Ik heb er de bouw voor'

'Jongste speler van PSV-selectie' ziet kansen: 'Ik heb er de bouw voor'

16-07-2018 16:28
20

Jordan Teze ziet kansen om als rechtsback door te breken in het eerste elftal van PSV. De achttienjarige verdediger vertelt dat maandag voor de camera van het Eindhovens Dagblad. Momenteel is Teze met de kampioen van Nederland op trainingskamp in Zwitserland. 

PSV-trainer Mark van Bommel gunde de tiener zaterdag speeltijd in het oefenduel met Xamax Neuchâtel (1-1). Hij stond aan de rechterkant, terwijl hij de afgelopen jaren vaak juist in het centrum van de defensie fungeerde. 

"Het zou zeker kunnen dat er voor mij op die positie perspectief is. Uiteindelijk is het ook wel de plek waarop ik misschien het beste van mezelf kon laten zien. Ik denk dat ik er de lichaamsbouw voor heb en het loopvermogen. Een back moet afstanden kunnen belopen", aldus Teze.

De jeugdinternational weet dat hij nog flinke stappen moet maken. "Ik kan het wel uitbouwen en ben nu de jongste speler bij de selectie. Ik ben heel blij om hier te zijn en het is ook leuk om met de jongens plezier te hebben. Presteren staat voorop en ik denk dat ik zaterdag een goede wedstrijd heb gespeeld, maar het kan altijd wel beter."