Ajacied: 'Ben een trotse Marokkaan, maar ook trotse Nederlander. Waarom kiezen?'

Ajacied: 'Ben een trotse Marokkaan, maar ook trotse Nederlander. Waarom kiezen?'

16-07-2018 19:24
114

Noussair Mazraoui beleefde het afgelopen seizoen een stormachtige doorbraak bij Ajax. De rechtsback annex middenvelder mocht zelfs even dromen van het WK. Hij maakte deel uit van de voorselectie van de Marokkaanse ploeg.

"Het is een prachtige herinnering en een prachtige ervaring. Het doet heel veel met je zelfvertrouwen", zegt Mazraoui in een uitgebreid interview op de clubsite. "Ik ging mee als reserve, maar toch hoop je natuurlijk op het WK. Dat ging niet door. Een kleine teleurstelling, maar aan de andere kant: Jong Ajax, Ajax 1 en dan ook nog het WK? Dat is dan ook bijna te mooi om waar te zijn."

"Het is zo'n eer om uit te komen voor je land, het land waar mijn vader is geboren", vervolgt Mazraoui. "Maar het is niet zo dat het voelt als thuiskomen, als je bij het Marokkaanse team binnenkomt. De taal is anders, de cultuur is anders. Nederland is mijn thuis, hier ben ik opgegroeid, hier woon ik, deze taal spreek ik. En als je dan van huis bent, ga je het missen. Simpele dingen, drinken uit de kraan bijvoorbeeld."

Mazraoui weigert te 'kiezen' tussen beide landen. "Weet je: ik ben een trotse Marokkaan, maar ik ben ook een trotse Nederlander. Ik snap ook niet dat sommige mensen dat niet begrijpen. Waarom moet je kiezen?"