'Teleurstelling' voor Kuipers op WK: 'Helaas was dat me niet gegund'

'Teleurstelling' voor Kuipers op WK: 'Helaas was dat me niet gegund'

16-07-2018 19:45
27

Björn Kuipers maakte op het WK in Rusland een goede indruk en floot liefst vier wedstrijden. Tijdens de finale tussen Frankrijk en Kroatië moest de Nederlander echter genoegen nemen met een rol als vierde official. Daar baalt hij van.

"Een teleurstelling", zei Kuipers bij terugkeer in Nederland tegen het Algemeen Dagblad. "Je droomt er als scheidsrechter natuurlijk van om een WK-finale te fluiten. Helaas was me dat niet gegund. Dat is jammer voor mijn team en voor mezelf. Al kon ik er wel begrip voor opbrengen. Er waren dit toernooi zoveel goede scheidsrechters dat het lastig was om een keuze te maken."

Meest discutabele moment in de finale was het penaltymoment bij de 2-1. Kuipers houdt zich op de vlakte. "Ik kan begrijpen dat de scheidsrechter het een penalty vond. Als de bal naar de hand gaat -en dat deed-ie- dan is het een strafschop."

Kuipers erkent wel dat het een discutabel moment was. "Discussies blijf je ook met de VAR houden. Maar met de komst van de VAR is het spel wel veel eerlijker geworden. Dat is tijdens het voorbije WK wel gebleken. Een goede zaak, kortom."