De Jong op voorpagina: 'drie andere topclubs informeren óók naar Nederlander'

De Jong op voorpagina: 'drie andere topclubs informeren óók naar Nederlander'

17-07-2018 08:33
68

Frenkie de Jong siert dinsdagochtend weer groot de voorpagina van El Mundo Deportivo. De Spaanse krant schrijft dat FC Barcelona er alles aan doet om hem deze zomer vast te leggen, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax is de stoorzender.

De berichten over De Jong volgen elkaar in rap tempo op. MD meldt nu dat Barça er veel aangelegen is om de 21-jarige middenvelder zo snel mogelijk aan zich te binden, aangezien ook Paris Saint-Germain, Bayern München en Real Madrid bij zijn management geïnformeerd hebben. Die clubs lijken bovendien meer financiële mogelijkheden te hebben.

Barça wil De Jong het liefst meteen, maar anders volgende zomer naar Camp Nou halen. Daarvoor lijkt een bedrag van 45 tot vijftig miljoen euro nodig. Mocht Ajax kwalificatie voor de Champions League mislopen, kan dat gunstig uitpakken voor de Spaanse kampioen. Tot dusver weigert Overmars echter zijn medewerking te verlenen.

MD weet ook dat Barça overweegt om enkele spelers in ruil aan te bieden. De namen van Munir El Haddadi, Sergi Samper, Marlon en José Arnaíz vallen.