Ajax rekent op topaankopen voor 'Sturm Graz': 'Niet op vakantie geblesseerd raken'

Ajax rekent op topaankopen voor 'Sturm Graz': 'Niet op vakantie geblesseerd raken'

17-07-2018 08:59
107

Ajax hoopt tijdens het Champions League-tweeluik met Sturm Graz een beroep te kunnen doen op topaankopen Dusan Tadic en Daley Blind. De Serviër heeft nog vakantie, terwijl Blind zich pas sinds maandagavond weer speler van Ajax kan noemen.

Blind heeft zich direct aangesloten bij het trainingskamp dat Ajax deze week belegt in het Engelse Birmingham. Tadic is de enige afwezige bij de Amsterdammers: de van Southampton overgekomen linkspoot mag nog even uitrusten na een lang Premier League-seizoen en zijn WK-campagne met Servië. Wanneer de overige Ajacieden op 20 juli terugkeren uit Engeland, meldt Tadic zich in Amsterdam.

Vijf dagen later staat de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz al op de agenda. Trainer Erik ten Hag gaat ervan uit dat hij Tadic dan gewoon op kan stellen. "Hij zal in ieder geval beschikbaar zijn, mits hij tijdens zijn vakantie zijn rust goed in acht heeft genomen en niet geblesseerd is geraakt", knipoogt de Tukker in gesprek met De Telegraaf. Ook Blind lijkt klaar om te spelen tegen Sturm Graz. Het zou voor de 54-voudig Oranje-international zijn eerste wedstrijd namens Ajax zijn sinds 24 augustus 2014: destijds werd er in eigen huis met 1-3 verloren van PSV.

Lees ook: Officieel: terugkeer Blind is definitief, Ajax maakt transfersom bekend

No Poll