Kuipers stelt internationaal pensioen uit: 'Goed gesprek gehad met Collina'

Kuipers stelt internationaal pensioen uit: 'Goed gesprek gehad met Collina'

17-07-2018 09:18
17

Hoewel Björn Kuipers graag de WK-finale had willen fluiten, kijkt de Oldenzaler terug op een geslaagd WK. Team Kuipers had in Rusland de leiding over vier wedstrijden en was vierde official tijdens de halve finale én de finale.

De Argentijn Nestor Pitana was echter eindverantwoordelijke voor de finale tussen Frankrijk en Kroatië. Kuipers voelde de bui al hangen toen de vier laatst overgebleven landen allemaal uit Europa bleken te komen. "Ik denk dat toen al de keuze is gemaakt dat iemand uit een ander continent de finale zou leiden", vertelt hij aan De Telegraaf. "Het was natuurlijk even vervelend toen ik hoorde dat de keuze op Pitana was gevallen. Maar je moet dat een plekje geven. Die finale zou een droom, een kroon op onze carrière zijn geweest. We hebben hem niet gedaan. Ik heb die keuze begrepen."

Voor Kuipers is het de tweede WK-finale die hij aan zijn neus voorbij ziet gaan. In 2014 leken de Tukker en zijn team hard op weg naar de eindstrijd. Het Nederlands elftal gooide echter roet in het eten door tegen alle verwachtingen in de halve finale te halen. "Ik had veel meer moeite met de situatie in 2014, omdat we toen echt dé finalekandidaat waren", aldus Kuipers, die volgend seizoen wél in de Champions League te bewonderen zal zijn, ondanks dat hij wilde stoppen met internationale wedstrijden. "Ik heb een goed gesprek gehad met scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina. Ze willen ons graag behouden voor de Champions League. Daar zijn we klaar voor."

Lees ook: 'Teleurstelling' voor Kuipers op WK: 'Helaas was dat me niet gegund'