FIFA maakt achttien genomineerden voor mooiste WK-goal bekend: Ronaldo en Messi

FIFA maakt achttien genomineerden voor mooiste WK-goal bekend: Ronaldo en Messi

17-07-2018 09:54
24

De FIFA heeft de achttien nominaties voor de mooiste goal van het afgelopen WK bekendgemaakt. De Russische topschutter Denis Cheryshev is de enige speler met een dubbele afvaardiging in de lijst.

Cheryshev scoorde in de openingswedstrijd tegen Saudi-Arabië na een fraaie passeerbeweging en een knal in de korte hoek. Later in de wedstrijd kwam hij nogmaals tot scoren, maar zijn inzet met buitenkant links heeft de shortlist niet gehaald. De linkspoot vond in de kwartfinale tegen Kroatië opnieuw het net: zijn bekeken schot in de bovenhoek is wél genomineerd door de FIFA.

Ook supersterren Cristiano Ronaldo (vrije trap tegen Spanje) en Lionel Messi (fraaie aanname en knal tegen Nigeria) hebben de eerste schifting overleefd. De vrije trap van Toni Kroos tegen Zweden, de volley van Dries Mertens tegen Panama en het afstandsschot met buitenkant rechts van Benjamin Pavard tegen Argentinië behoren eveneens tot de kanshebbers.

De stembussen zijn nog geopend tot maandag 23 juli. De FIFA zal dan bekendmaken wie de opvolger wordt van James Rodriguez. De Colombiaanse WK-topscorer van 2014 troefde vier jaar geleden Robin van Persie af met zijn fraaie volley tegen Uruguay.