FC Twente kan éindelijk doorpakken en rondt omstreden deal af: Heel veel zin

FC Twente kan éindelijk doorpakken en rondt omstreden deal af: "Heel veel zin"

Gepubliceerd: dinsdag 17 juli 2018 om 10:30di 17-07-2018 om 10:30

FC Twente heeft zich definitief versterkt met Xandro Schenk. De Tukkers melden de komst van de transfervrije verdediger dinsdag via de officiële kanalen. Schenk (25) signeerde in Enschede een contract voor twee jaar. 

"Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ik heb lange tijd bij Go Ahead Eagles gespeeld en het was tijd voor iets nieuws. FC Twente is een grote club met een prachtig stadion. Ik kijk uit naar deze nieuwe stap en om vandaag voor het eerst met het team op het veld te staan. Een begin van hopelijk een heel mooi seizoen", zegt Schenk op de site van zijn nieuwe club

Technisch directeur Ted van Leeuwen noemt Schenk een 'no-nonsense verdediger'. "We zijn heel blij dat Xandro voor FC Twente gekozen heeft. Dat een aanzienlijk aantal clubs hem op het oog hadden, is een indicatie van zijn potentie."

Eerder leek Schenk de overstap te maken naar Sparta. Hij signeerde zelfs een contract in Rotterdam. Toen FC Twente zich kort daarop meldde, veranderde Schenk echter van gedachten

Voor Twente is Schenk de vierde aanwinst voor het nieuwe seizoen. Eerder werden Wout Brama, Matt Smith en Ulrich Bapoh (beiden gehuurd) gehaald. Vanwege financiële onzekerheid waren de Tukkers op transfergebied wekenlang niet in staat om in actie te komen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws