FC Groningen rondt grote transfer af na 'voorteken': 'Ik zat al op Mallorca'

FC Groningen rondt grote transfer af na 'voorteken': 'Ik zat al op Mallorca'

17-07-2018 12:46
28

FC Groningen is in totaal een maand bezig geweest met de komst van Jeffrey Chabot naar de club. Het was een pittige onderneming, vertelt technisch manager Ron Jans op de website van de club. Op zijn vakantieadres verrichtte hij het nodige voorwerk. 

Maandag rondde De Trots van het Noorden de komst van Sparta-verdediger Chabot af. "We zijn uiteindelijk een maand bezig geweest met de komst van Chabot. Ik geloof ergens wel in voortekens, een 'omen'. Toen wij aan Sparta hadden aangegeven graag mee te willen gaan in het aantrekken van Chabot en wij hiervoor toestemming hadden, kregen we een bericht van Chabots zaakwaarnemer dat hij op dat moment op Mallorca zat", steekt Jans van wal.

"Ik zei dat dit geen probleem was. Het was voor mij erg gemakkelijk om te roepen dat ik wel naar Mallorca wilde komen, want ik was op dat moment daar al met mijn gezin op vakantie. Dus ben ik met een huurauto naar Chabot gereden voor de eerste gesprekken."

Uiteindelijk leek de deal te klappen. Sparta ging niet akkoord met een bod vanuit Groningen en ook vanuit Duitsland was er concrete interesse. "FC Ingolstadt leek in die fase rond te komen, maar uiteindelijk kwam die deal ook niet tot stand en toen hebben wij ons opnieuw gemeld."

Naar verluidt heeft FC Groningen circa één miljoen euro betaald voor Chabot, die afgelopen seizoen met Sparta degradeerde uit de Eredivisie.

Lees ook: FC Groningen slaat belangrijke transferslag: 'Waren bereid het bedrag te betalen'