Van der Meyde: Ik heb daar twijfels over. Ik heb er niet zo'n goed gevoel bij

Van der Meyde: "Ik heb daar twijfels over. Ik heb er niet zo'n goed gevoel bij"

17-07-2018 15:55
129

Andy van der Meyde heeft zijn twijfels bij de terugkeer van Daley Blind bij Ajax. De voormalig Ajacied vindt het niet bij Ajax passen om een voormalig jeugdspeler terug te kopen. 

Inclusief bonussen kan de transfersom voor Blind oplopen tot 20,5 miljoen euro. "Het is toch te gek voor woorden eigenlijk?", begint Van der Meyde tegen Ajax Showtime. "Waarom moeten wij daar zoveel geld voor betalen? Misschien dat hij net als zijn vader wil worden? De nieuwe Mister Ajax. Haha!"

"Tuurlijk, Daley kan heel goed voetballen. Anders verdien je geen transfer naar Manchester United. Daley is ook een echte Ajacied, dat weet ik wel. Maar ik vind het veel geld. Gaat hij als verdediger zoveel extra brengen? Het is gewoon niet des Ajax, een eigen jeugdspeler terugkopen. Ik kan er niet bij dat we hier zelf geen oplossing voor hebben. Ajax is altijd goed geweest in de scouting, in de jeugdopleiding. Kennelijk is onze jeugdopleiding niet meer wat het was."

"Het is altijd mooi als spelers terugkomen", nuanceert Van der Meyde. "Clubliefde is prachtig. Daley wil lekker terug naar Amsterdam. Misschien had hij een beetje heimwee. Uiteindelijk is het een goede keuze van hem. Ik gun hem ook het beste, dat hij veel speelt en belangrijk wordt voor Ajax. Maar ik heb daar mijn twijfels over. Ik heb er niet zo'n goed gevoel bij."