Vermeulen ziet luxeprobleem in Amsterdam: 'Ajax zit met Ziyech in zijn maag'

Vermeulen ziet luxeprobleem in Amsterdam: 'Ajax zit met Ziyech in zijn maag'

17-07-2018 16:49
94

Ajax gaat komend seizoen mogelijk kampen met een luxeproblemen, stelt Arno Vermeulen (links op de foto) vast. Hakim Ziyech heeft zijn gewenste transfer nog altijd niet gemaakt, waardoor de Amsterdammers mogelijk met Ziyech én Dusan Tadic het nieuwe seizoen in gaan.

"Ajax zit echt met Hakim Ziyech in de maag. Want als hij alsnog blijft, is hij misschien zelfs wel overbodig", vertelt de chef sport van de NOS. Vermeulen denkt dat Ajax het zich niet kan permitteren om met beide offensief ingestelde middenvelders te spelen. "Voor de derde middenvelder is het dan een hele klus de balans te behouden. Tegen clubs als FC Emmen en Fortuna Sittard kun je zo spelen, maar in Europa niet."

Bovendien beschikken de Amsterdammers over 'voetballende' controlerende middenvelders, in de persoon van Frenkie de Jong, Daley Blind en Lasse Schöne. Volgens Vermeulen kan Ajax wel een breker op het middenveld gebruiken. "Karim El Ahmadi (die Feyenoord verruilde voor het Saudische Al-Ittihad, red.) had eigenlijk een heel goede pion kunnen zijn. Dat is een type speler dat Ajax nog mist."

Lees ook: 'Ajax moet kampioen worden, kan niet anders. Anders hebben ze écht een probleem'

No Poll