Lyrische Ten Hag maakt compliment: Sommige dingen lijken in het begin onmogelijk

Lyrische Ten Hag maakt compliment: "Sommige dingen lijken in het begin onmogelijk"

17-07-2018 18:12
140

Erik ten Hag weet nog niet op welke positie hij Daley Blind gaat gebruiken. De trainer van Ajax is blij met de komst van de 28-jarige international. 

"Geweldig. Zowel voor Ajax als voor het Nederlands voetbal", reageert Ten Hag bij Ajax TV op de transfer van Blind. "Voor Daley geldt: welkom terug. Het is een kind van de club en hij is nog in de bloei van z'n leven. Het is prachtig dat hij nu al terugkeert. Hij kan een grote rol gaan vervullen bij Ajax."

Velen achtten de komst van Blind en Dusan Tadic onhaalbaar, maar niets blijkt minder waar. "Sommige dingen lijken in het begin onmogelijk, maar dan moet je ervoor gaan. Ik moet Ajax een groot compliment maken dat ze door hebben gezet en dat het uiteindelijk is gelukt."

Blind kan uit de voeten als back, centrale verdediger en controlerende middenvelder. "Hij kan op meerdere posities spelen, maar ergens op de as van het veld zal zijn positie zijn. Tussen verdediging en middenveld kan je switchen. De toekomst zal uitwijzen op welke positie hij nodig is", aldus Ten Hag. 

No Poll