'Tegenvaller voor Feyenoord: Rotterdammers halen Ajax niet in met nieuwe stadion'

'Tegenvaller voor Feyenoord: Rotterdammers halen Ajax niet in met nieuwe stadion'

Gepubliceerd: dinsdag 17 juli 2018 om 21:30di 17-07-2018 om 21:30

Feyenoord zal Ajax bij de opening van het nieuwe stadion in 2023 niet inhalen wat betreft het spelersbudget. Dat blijkt uit informatie uit een vertrouwelijke presentatie, gepubliceerd door het platform Stadion op Zuid, dat kritisch is over 'de nieuwe Kuip'.

Een woordvoerder van Feyenoord City bevestigt aan het Algemeen Dagblad dat de stukken authentiek zijn. De forse verhoging van het spelersbudget is een van de belangrijkste redenen voor de Rotterdamse club om het nieuwe stadion te bouwen.

Feyenoord City wijst op het feit dat het spelersbudget omhoog gaat van achttien miljoen naar 25 miljoen. "Met mogelijke extra inkomsten is in de huidige plannen nog geen rekening gehouden. Zoals premies uit deelname aan Europees voetbal en hogere opbrengsten van merchandising en sponsoring", luidt de uitleg aan het AD. "Hierdoor wordt het voor de club mogelijk om structureel mee te blijven doen in de top van Nederland."

Eerder stelde een groep eigenaren van De Kuip, verenigd in de VASF, als eis dat het 'begrotingsgat' met Ajax en PSV moet worden gedicht, als het nieuwe stadion opengaat. Voorzitter Conré Oostrom blijft bij die voorwaarde. " We willen als serieus gesprekspartner worden gezien, en stellen ons constructief op. Maar wél met de criteria die we hebben aangegeven."

Oostrom wil met zijn definitieve oordeel wachten tot Feyenoord de businesscase voor het nieuwe stadion presenteert. "Wat waren onze uitgangspunten, en wat waren de uitgangspunten van Feyenoord? Waar staan we nu?"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws