Van Marwijk geeft Real Madrid transferadvies: 'Dan zou ik voor Hazard kiezen'

Van Marwijk geeft Real Madrid transferadvies: 'Dan zou ik voor Hazard kiezen'

17-07-2018 22:26
35

Bert van Marwijk is het er niet helemaal mee eens dat Luka Modric is uitgeroepen tot beste speler van het WK. Hij had zelf gekozen voor Eden Hazard. Van Marwijk denkt ook dat de Rode Duivel een topversterking zou zijn voor Real Madrid.

"Modric vind ik een geweldige voetballer, maar ik denk dat bij zijn uitverkiezing de gunfactor een rol heeft gespeeld, vanwege zijn leeftijd", zegt Van Marwijk, die zelf als bondscoach van Australië op het WK actief was, tegen Voetbal International. "Hazard had een grotere inbreng op zijn ploeg. Het sterke aan zijn spel is dat je hem werkelijk altijd kan aanspelen. Waarna er iets goeds gebeurt."

Wedden

Meer odds

"Of hij nou één of drie tegenstanders in zijn nek heeft, op welk deel van het veld hij ook staat, of zijn ploeg nou wel of niet goed in de wedstrijd zit. Met Hazard in je ploeg kun je jezelf dus altijd onder druk vandaan voetballen", aldus Van Marwijk. "Als hij in een aanval in balbezit komt, sticht hij gevaar met zijn directe passing, overzicht en voetballend vermogen."

Van Marwijk begrijpt de interesse van Real in de aanvaller. "Mocht hij daadwerkelijk van Chelsea naar Real Madrid gaan, dan ben ik benieuwd wat er met Isco gaat gebeuren. Dat zijn dezelfde types, die kunnen elkaar in de weg gaan lopen. Dan zou ik voor Hazard kiezen. Zijn invloed op het spel en de uitslag is groter. Ook voor Barcelona zou hij een versterking zijn. Voor elke ploeg eigenlijk."